Římskokatolická farnost Štramberk

Aktuality Ohlášky Bohoslužby Kontakt Kostely Fotogalerie
Rekonstrukce fary
Večery chval
Kalendář akcí
v Závišicích

Farní zpravodaj
Farní rada
Výuka náboženství
Biřmování
Společenství:
• Společenství dětí 6-11 let
• Společenství mládeže
• Společenství ministrantů
• Modlitby matek
• Skauti
• Eucharistická hodina
Úklid kostela 2024
Ubytování
Svatba
Cyklus přednášek
"Ve škole Ježíšově"



nahodné foto
 
Mše svatá v kostele sv. Kateřiny

Koně BAJEROVI Závišice
Vyjížďky na koních, jízdy kočárem a mnoho dalšího.
telefon: 737 472 741


vecery chval

Centrum pro rodinu Kopřivnice

logo_krestansky darek

vila machů

Kostel sv. Kateřiny ve Štramberku

bohosluzby icon

signaly.cz

DM Beskydy

Diecéze
Ostravsko-Opavská

TOPlist

Aktuální ohlášky 25. 4. - 1. 5. 2016
Autor článku: Dominik David
Vloženo dne 25. 4. 2016 v 01:47:05 hodin
Pondělí
Úterýmše svatá6:45 hodin
mše svatá - Závišice18 hodin
Středamše svatá18:30 hodin
Čtvrtekmše svatá6:45 hodin
mše svatá - Závišice18 hodin
Pátekmše svatá a adorace (do 20 hodin)18:30 hodin
Sobotamše svatá nebude
Nedělemše svatá8:30 hodin
mše svatá - Závišice10 hodin


V neděli budou mše svaté ve Štramberku i v Závišicích slouženy za živé a † členy Sboru Dobrovolných Hasičů

SLUŽBY U SV. KATEŘINY BĚHEM ŠKOLNÍHO ROKU
Vážení farníci, opět se na Vás obracíme s prosbou o pomoc se zajištěním otevření kostela sv. Kateřiny o víkendech. V sobotu je to od 12 do 17 hodin a v neděli od 13 do 18 hodin. Pokud jste ochotni si nějaký víkend vzít, prosím, abyste se zapsali do seznamu, který je umístěn pod kůrem ve štramberském farním kostele. Případně prosím kontaktujte Dominika Davida. Předem Vám děkujeme za Vaši pomoc a ochotu. o. Vladimír

VEŘEJNÁ SBÍRKA
Vážení příznivci památek, rád bych vás informoval o tom, že vámi vyhlášená veřejná sbírka může být jednou z deseti, které si v on-line hlasování soutěže MÁME VYBRÁNO rozdělí celkem 100 tisíc korun. Podpořte vaši sbírku v hlasování veřejnosti na www.mamevybrano.cz. Pátý ročník projektu MÁME VYBRÁNO pořádá nezisková organizace Institut pro památky a kulturu ve spolupráci s Ministerstvem kultury a Národním památkovým ústavem.

Hlasovat můžete na stránkách www.mamevybrano.cz po kliknutí na odkaz "Chci hlasovat" a vyplněním formuláře. Veřejná sbírka kostela sv. Jana Nepomuckého má číslo 106.



Sbírka na Ukrajinu
Svatý otec rozhodl obrátit pozornost věřících k tragickým dopadům stále pokračujícího a mnohými zapomenutého konfliktu na Ukrajině. Proto během modlitby Regina Coeli letos 3. dubna ohlásil mimořádnou iniciativu humanitárního charakteru, která se uskuteční v podobě zvláštní sbírky plánované na neděli 24. dubna ve všech evropských kostelech. V naší diecézi se sbírka uskuteční formou „kasiček“ v kostelích od neděle 24. 4. do neděle 1. 5. 2016. Její výnos se připojí ke značné peněžní sumě poskytnuté Svatým otcem na znamení jeho osobní účasti a půjde ve prospěch obyvatel postižených oblastí a uprchlíků uvnitř země. Pro zajištění účinnosti a řádného použití sbírky má Svatý stolec na mysli specifické projekty týkající se nejnaléhavějších humanitárních potřeb. Ty bude na místě posuzovat zvláštní komise, zatímco Papežská rada „Cor Unum“ posoudí a schválí techniku nakládání s těmito fondy.

SETKÁNÍ EKONOMICKÉ I FARNÍ RADY
Ve středu 4. 5. 2016 po mši svaté asi kolem 19:15 hod., proběhne setkání farní i ekonomické rady. Prosím o co největší účast. Budou se probírat podstatné záležitosti jak ohledně opravy kostela tak i některé věci ohledně fary, případně další věci na základě vašich podnětů a připomínek. o. Vladimír

Nejspíše od příštího týdne začnou opravy věže kostela. Prosíme farníky, aby do kostela jezdili auty pouze v nutných případech. Parkování vedle kostela a před kostelem nebude možné. Během bohoslužeb bude možné parkovat pouze na místech vyhrazených pro MěÚ Štramberk s farní parkovací kartou.

Celkové náklady na opravu celé věže činí 3 739 905 Kč (z toho podíl města je 373 990 Kč a farnost musí zaplatit 1 377 976 Kč). Na opravu věže jsme dostali příspěvek z biskupství Ostravsko-Opavského ve výši 300 000 Kč. I díky tomuto příspěvku je již většina peněz na opravu pokryta, ale stále ještě něco chybí. Proto prosím podpořte sbírky v kostele i veřejnou sbírku. Pán Bůh zaplať.

© 2007-2021 Farnost Štramberk | Created and desinged by webdesign4u.cz | prohlidky-virtualni.cz | pujcovna-privesy.cz | O webu